“Ce gheseft am eu daca ma vaccinez?”-sau cum poti sa schimbi soarta unei tari care a ramas a nimanui

Luni seara, evaluand un scolar de clasa pregatitoare “racit” m-am aflat in situatia sa aflu ca parintii lui sunt nevaccinati. N-am aflat cu exactitate motivul, dar am purtat o discutie legata de eterna poveste “daca tot fac boala si pot sa dau si altora, ce ghiseft am eu din asta?”. Sigur ca in spatele nevaccinarii se ascunde teama. Teama de un produs nou, teama de necunoscut, teama de reactii adverse. Dar teama asta trebuie invinsa cand vezi ca functioneaza si vezi ca se moare mai putin la altii si vezi ca atatia si atatia oameni (6 miliarde azi) sunt vaccinati. Spunea zilele trecute cineva ca nu se vaccineaza pentru ca nu se vede cu nimeni, poarta masca unde e de purtat si evita orice contact. Dar copiii merg la scoala, merg in gradinite, ei sunt vectori ai transmisibilitatii. Este nerealist sa ai impresia ca exista CU ADEVARAT “nu ma vad cu nimeni”. Altcineva argumenta cu trecerea prin boala, care din pacate  s-a dovedit ca este insuficienta in a te feri de reimbolnavire si a fi un contributor la raspandirea bolii.

Viata noastra azi ar fi putut fi alta daca am fi inteles ca vaccinarea mea si a ta nu este despre noi. Daca am putea gandi si simti dincolo de individ, ca o comunitate. Daca asa cum ne laudam cu comunitate de mame in blogosfera, comunitate de vecini cu care ne distram, comunitate de colegi cu care mergem la mare sau in gasca in Grecia am intelege ca orice vaccinare este si pentru comunitate. Romania este unde este pentru ca am fost o data in plus egoisti. Poate ca si pozele noastre, ale medicilor, vaccinati in loc sa fie un exemplu, asa cum am dorit, au fost considerate aroganta. Va rog pentru 4 minute lasati la o parte furia, supararea, neincrederea si urmariti filmuletul de mai jos. De data asta e doar in mana voastra. Daca v-ati vaccinat convingeti azi cu blandete si explicatii pe cineva sa o faca. Veti schimba lumea. Daca nu v-ati vaccinat ganditi-va inca o data si lasati frica la o parte. Copiii vostri au nevoie de gestul vostru, altfel se va vorbi despre Romania ca fiind Lombardia doi. Este tarziu, este foarte foarte tarziu, dar inca n-au murit toti.

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

3 Comments on "“Ce gheseft am eu daca ma vaccinez?”-sau cum poti sa schimbi soarta unei tari care a ramas a nimanui"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cezara Petre
Guest
Cezara Petre
” Altcineva argumenta cu trecerea prin boala, care din pacate s-a dovedit ca este insuficienta in a te feri de reimbolnavire si a fi un contributor la raspandirea bolii.” Adevarat. Insa adevarat este si ca protectia generata de sistemul imunitar este mai mare daca trecem prin bola decat daca ne vaccinam. Uitati sursa: https://www.imuno-medica.ro/noutati/Studiu-israelian-imunitatea-naturala-este-de-27-de-ori-mai-puternica-decat-cea-indusa-de-vaccinurile-anti-COVID-42 (aveti si studiile citate jos de tot). De asemeni adevarat este si ca partea a doua a afirmatiei (contributor la raspandirea bolii) se aplica si celor vaccinati. Si ultimul punct. Mult prea multi romani au murit in timpul acestei pandemii. Si doare. Ne doare pe toti.… Read more »
Tina
Guest
Tina

E ciudat ca un medic sa sustina vaccinarea cu un produs experimental. Singurul argument fiind ca daca s-au vaccinat X milioane si sunt ok (pe termen scurt, pt ca nu exista studii pe ani de zile) ce mai conteaza un numar Y care au reactii adverse.