De ce valul 3 e altceva

De ce valul 3 se simte altfel de pe cealalta parte a baricadei? S-o luam matematic, doar doar s-o intelege ca NU de frica (mea) va scriu (aia s-a mumificat deja), ci pentru FRICA (tuturor):

 • se ia. Se ia al naibii de usor. Sunt clase intregi de copii prescolari pozitivi. Tulpina veche, cea NON UK parea ca se transmite numai de la adult la copil si rareori comunitar. Acum nu. Intr-o clasa de prescolari, 3-5 pozitivi. Tocmai am inchis telefonul cu o mama care are in clasa 3 copii pozitivi, ulteori si ingrijitoarea a devenit pozitiva, acum si copiii proprii sunt simptomatici. In aceeasi institutie mai sunt 4 grupe de pitici carantinate.
 • se ia. Se ia pentru ca oamenii au obosit. Pentru ca oamenii umbla fara masti in birouri, se pupa, mananca impreuna, fie in bucatarii, fie in sali de mese, fie chiar in birouri. Mai nou se afiseaza si in social media asa, dovada ca exista covid fatigue si emotional, de nu ne mai prindem de gafe.
 • se ia. Se ia extrem de usor. Perioada de incubatie pare ceva mai lunga. (nu vad studii, vad realitatea din teren).  Daca pe tulpina veche in 3-5 zile erau toti contactii pozitivi, acum avem simptome debutate in ziua 12.
 • se ia pentru ca parintii NU testeaza copiii.  Copiii “racesc” 2 zile apoi sunt reintorsi in colectivitate si transmit asimptomatici. Copiii transmit. Cine mai zice o singura data ca nu-i adevarat nu stie medicina.
 • se ia pentru ca in continuare in Romania “merge si asa” . Sunt institutii intregi care nu iau masurile care trebuie IMEDIAT. Sunt gradinite intregi care NU anunta primul caz pozitiv si merg cu institutia deschisa pana se rupe buba. Sunt institutii intregi care se bazeaza pe test rapid sau chiar PCR facut imediat dupa contact si nu isi izoleaza contactii, pentru ca dupa 1 an de seceta exista realmente probleme financiare. Sunt institutii care se iau la intrecere cate clase NU s-au inchis pentru ca de sus, din Minister se vrea, din populism si netinand cont de halul in care creste incidente cazurilor in orasele in care se testeaza cat de cat (cum e Bucurestiul) sa ramana scolile si gradinitele deschise. Sunt o mama naucita de 2 copii nauciti. Unul in online de 1 an si un copil de pregatitoare. Acesti copii au fost SINGURI luni intregi, nu e cazul sa mi se spuna cum e cu moralul, lipsa de scolarizare samd. Nu e ca si cand nu sunt de acord. Dar acum e nasol oameni buni. Se ia ca raia.
 • se ia pentru ca e lipsa de transparenta. De comunicare. Citez: de astazi face X sport online. De ce? Nu stim. Dar fix 2 saptamani facem sport online. E o rusine sa spunem transparent: profesorul de sport are covid. Daca toata lumea a avut masca copiii nu sunt considerati contact direct. Pentru ce, ghiciti ce urmeaza: ” doar copilul meu, doamna doctor si inca o fetita purtau masca”. Si in aceasta situatie copiii ar trebui carantinati. Ori cum nimeni nu vrea sa stea acasa, merge si asa. In plus, daca te pune necuratul sa recunosti ca nu s-a purtat masca…apare povestea cu “zadarnicirea combaterii bolilor” si nimeni nu vrea sa fie luat la intrebari si de politie. Asadar se minte. O minciuna n-a omorat pe nimeni? BA DA!
 • se ia. In scoli nimeni nu e considerat contact cu nimeni. Este adevarat ca se inchide clasa la primul pozitiv, dar purtatul mastii (teoretic) ii scoate din a fi, conform definitiei DSP, contact direct. Se ingnora, mai ales de catre DSP faptul ca scolarii MANANCA in clase,  clase mici si suprapopulate, adunate si mai mult de 15 minute, ca multi copii nu au purtat in fapt masca corect si ca, deosebitul curent anti masca la sport intr-o sala cu 2-3 clase si zero geamuri deschise e fix calea spre a fi transmitatori. Ce urmeaza tine de constiinta si capacitatea de intelegere a fiecarei familii.  Daca nu e carantinat, copilul asimptomatic este de cele mai multe ori plimbat: bunici, bona, balet, dans, engleza, o zi de nastere, vecinii in vizita samd.
 • se ia. Germania a inchis institutile de invatamant pentru ca a aparut tulpina britanica inca din 12 decembrie.  Este o masura gandita sa apere, temporar, atat populatia (de valul urias de decese care vine si la noi), dar si medicii (care sunt cum sunt, dar wtf mai conteaza cum sunt, de vreme ce hate e ceea ce se abate cel mai mult asupra lor?)
 • se ia pentru ca in continuare sunt adulti care nu se testeaza la primele simptome.
 • se ia. Coviditii din octombrie-noiembrie NU mai sunt la adapost. E alta tulpina, alta mancare de peste.
 • se ia. Vaccinatii iau, niciun vaccin nu te protejeaza definitiv de boala, ci doar de forma severa a ei. Vaccinati la ATI nu exista in acest moment.
 • e haos in teren. Sunt zeci de mesaje zilnic de la pacienti noi. De la parinti. De la bunici. Este haos la firul ierbii. Si ieri si azi mi am inceput ziua inainte de 7 AM cu mesaje care cuprindeau “am covid” si “mi-e frica”.
 • testele rapide nu se mai pozitiveaza asa usor. De cele mai multe ori pe tulpina anterioara, la simptome imediat se pozitiva si testul rapid. Pe UK trebuie sa treaca ceva zile de simptome sa te poti baza pe test negativ. PCR ramane scump , greu accesibil prin 112 ( in Bucuresti ambulanta vine in medie dupa 36h si ofera rezultatul cel mai devreme in alte 36h)
 • in 19 octombrie Bucurestiul avea 3,19 incidenta. 2 saptamani mai tarziu 3. 9. In alte 2 saptamani 5,6. Dupa  5 saptamani de intrat in scenariul galben, cu scoli inchise de la 3.19 si cu alta tulpina incidenta depasise 6 si intra in rosu.
 • acum fix o saptamana Bucurestiul avea din nou 3.19. Azi are 4,49. Punct. In doar S A P T E zile (cam asta inseamna sa se transmita un virus, nu gluma).
 • cel mai mare numar de internati in ATI s-a inregistrat in 11 decembrie 1299. Adica la 3 saptamani de cand ajunsese la 6 incidenta in Bucuresti. Astazi Romania, cu incidenta de “doar” 4.49 in capitala are 1266 pacienti ATI. 
 • in Romania s-au vaccinat cu 2 doze 751.940 de oameni. Din 19 milioane calculati. Va zic eu: 2.5%. Pentru populatia generala va zic eu ce inseamna, din punct de vedere medical si epidemiologic: ZERO. Pe litere: N I M I C. Prea putin!
 • Procentul testelor pozitive in Romania azi este de 15,5% din aproximativ 40 mii de teste. Procentul testelor pozitive azi in Israel este de 2.1% din 75 mii de teste. Fara lockdown din 7 februarie. Cu vaccinare de 47.07% din INTREAGA POPULATIE cu 2 doze de vaccin ARN mesager (Pfizer) si de 55.32% cu macar o doza. Pare a fi unica luminita de la capatul tunelului .

Sunteti/suntem pe cont propriu! Brace for the impact:)

 

 

 


 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Reply

9 Comments on "De ce valul 3 e altceva"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Alexa
Guest
Alexa
Noi tocmai trecem prin acest lucru. Gradinita privata, la care merg copiii mei (2 copii). Gradinita mica, 10 femei alcatuiesc tot personalul. Pe 10 martie una din doamne se testeaza, rezultat pozitiv, nu ne anunta nimeni. Joi copilului mai mic ii curge nasul, nu il mai duc la gradi, dar pe cel mare il duc. Vineri ii mai curge nasul celui mic, sambata si duminica totul ok. Luni pe 15 ii duc la gradi, dupa o ora suntem anuntati toti parintii sa luam copiii pentru ca duminica inca o doamna a fost testata pozitiv. Iar luni au testat tot personalul… Read more »
Alexa
Guest
Alexa

Am citit cateva dintre comentariile de pe facebook la aceasta postare si mi-am dat seama ca am omis 2 lucruri: foarte rar am vazut nas acoperit de masca la doamnele de la gradi si nimeni nu s-a vaccinat. Cand am intrebat pe grup daca erau vaccinate directoarea a devenit foarte defensiva si a spus ca vaccinarea nu e obligatorie ?

Nicoleta M
Guest
Nicoleta M
Un articol pe care l-am citit si trait, din pacate. Asta este realitatea valului 3 si a noii tulpini, asta este realitatea din scolile romanesti si vorbesc strict din experienta proprie a familiei mele. Noile tulpini au forme mult mai severe pentru unii dintre noi, la 41 de ani si fara probleme deosebite inainte, am ajuns in a zecea zi de covid in spital iar sotul de abia a scapat fara internare, cat sa poata ramane acasa cu copilul. Dupa o luna inca ne luptam cu sechele, copilul cu probleme de stomac si tranzit, sotul cu oboseala si cap iar… Read more »
Ale
Guest
Ale
Incerc sa inteleg frustrarea, zic “incerc” pt ca fiind in Germania nu stiu concret ce se intampla in Romania si cum se testeaza sau nu, cum se poarta masca sau nu…diar ceea ce se da in media….insa stiu sigur ca Germania nu a inchis gradinitele. Nu a inchis cu totul scolile. Asa e, s a anuntat peste tot ca sunt inchise, dar au omis sa mai spuna ca cei care fac dovada ca lucreaza(cu un formular tip completat, semnat si stampilat de catre conducerea firmei), fie de acasa, fie merg fizic la serviciu, au dreptul sa isi duca copiii la… Read more »
GABRIEL DELIU
Guest
GABRIEL DELIU

Recalculează procentul de vaccinați, e cam de 4/%. Dacă ții seama ca suntem de fapt 15 milioane, mai crește încă.