Vaccinarea antigripala post infectie COVID

Vaccinarea in era COVID, in mijlocul covidului, in varful (oare) covidului e musai sa continue. Asta stim cu totii. Asta o facem cu totii, din aprilie incoace. Dar ce facem cu vaccinarea impotriva gripei pentru cei care au avut infectie deja cu coronavirus (believe it or not eu traiesc asta cam des, cel putin in ultimele 10 zile). Ce spune CDC (Centrul de Control al Bolilor din SUA): nu exista date suficiente sa stim cum e cu eficacitatea, siguranta sau imunogenitatea acestei situatii (nimic neasteptat aici, doar sarscov2 nu a aparut acum 200 de ani…). Cand e bine sa fie vaccinati? Nu e bine stabilit, dar ideea principala ramane ca examenul clinic sa fie unul negativ, pacientul sa NU prezinte niciun fel de simptome, practic la distanta de infectie. Cat este aceasta distanta? Ramane de vazut, cel putin eu nu am gasit un termen impus/recomandat de vreun ghid.

Ceea ce atrage atentia este indicatia de vaccinare (cel putin pentru gripa) doar cu VACCINUL CARE CONTINE VIRUS INACTIVAT, deci nu cu vaccinul cu virus viu atenuat, in cazul celor care au trecut prin infectia cu noul coronavirus. Aveti mai jos paragrafele din ghidul american, eu tot ce imi doresc este totusi sa se opreasca tavalugul acestor situatii si sa ramanem cumva cat mai intacti, fizic si emotional. Si mai ales TOTI.

 

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

2 Comments on "Vaccinarea antigripala post infectie COVID"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Ana
Guest
Ana

Multumim de informatii. As avea o intrebare? Eu vreau sa vaccinez copilul impotriva virusului gripal. Frica cu care ma confrunt: daca va contacta covid post vaccinate, la 1 zi, o saptamina? Cat timp recomandati sa stam izolati post vaccinare? Ce vaccin recomandati: cel nazal sau injectabil? Multumesc!