11 ani

Ca nu apuc sa scriu e vizibil. Mai greu de vazut a fost ca nu apuc sa traiesc, in alergarea asta continua. Si in infectiile acestea virale, de sezon care ne lovesc din decembrie incoace si nu se mai opresc. Si da, am lipsit ieri pentru ca da, si doctorii o patesc. Febra si frisoane 24h la rand, nesomn cat nu mai poti cuprinde. Si o sa ma opresc aici, pentru ca simt ca am aceasta tendinta de a expune raul si numai raul si de rau suntem satui…
In tot acest haos azi e ziua lui. Cel mai iubit dintre cei. Cel mai iubit prim copil al meu. Cel mai frumos timid din Univers. Cel care m-a facut prima data mama.

E greu cu un preadolescent. Chiar si cu unul linistit (aparent), docil si care stie sa foloseasca ecranele cu masura. E greu pentru ca e altfel, pentru ca ieri erai tu adolescent si rebel si azi ai unul langa tine si tu dintr-o data esti adultul.E greu pentru ca timpul trece si incepi sa simti asta. E greu pentru ca nu te astepti cate stie si cate vrea sa mai stie.
E greu si e frumos. E frumos pentru ca e tot Universul intr-un singur omulet (sau doi:) E frumos pentru ca daca el e bine si tu esti bine. E frumos pentru ca inveti sa traiesti prin el si cu el si tot ce e inainte de el se disipeaza incet si sigur. E frumos pentru ca vezi cum incepe sa zboara, cum se desprinde incet si sigur. Vezi ca o ia inaintea ta si te bucuri. Cam de cate ori in viata te bucuri ca o ia cineva inaintea ta?

E greu pentru ca nu mai e mic. Nu mai ai pufosenia aceea draguta care sa te faca sa te simti ca ai tot timpul din lume numai pentru el. Nu mai e dependent de tine (ceea ce e grozav), nu te suna prea des fara sa aiba vreo nevoie (de obicei la AVAP-daca nu stiti ce e AVAP asteptati pana la scoala si veti afla :D), iti scrie pe whatsapp cu emoticoane, iar tie iti vine sa il determini sa scrie cu diacritice cand nici tu nu o faci. E greu pentru ca seamana cu taica-su. Si se intelege cu taica-su mai bine decat cu tine, ceea ce te face sa te simti nitel data la o parte. Asta asa, de antrenament, pana la prima dragoste cand nu-si va aminti probabil sa te sune decat a doua zi. Pentru ca au deja pasiuni de baieti, pe care nu le pricepi nici daca vrei. Pentru ca vorbesc in cifre si coduri, pentru ca atunci cand ii lasi (sau scapa, mai degraba cand scapa…) se joaca orice in trei, de la justdance (nup, tacsu nu danseaza) pana la monopoly, fortnite (recunosc!) sau programare pentru copii. Dar e frumos.

…..l-am nascut pe Andrei azi 11 ani, la ora 11. L-am vazut prima data tarziu, pentru ca niste probleme adevarate m-au trezit mult mai tarziu din anestezia generala. Imi amintesc cum nu intelegeam ce e cu mine, dar tot ce voiam sa stiu era daca el era bine. Acum 11 ani pare ca e deja in alta viata, una parca desprinsa de mine, in care filmul ei se derula cu incetinitorul. Daca ma luati la bani marunti sunt SIGURA ca imi voi aminti aproape fiecare zi din primul an cu Andrei. Asa cum nu a mai fost alt an de care sa imi amintesc cu asa o bucurie de mare.

Acestea sunt texte de acum 11 ani si 3 zile…

M-am trezit in sunet de bormasina…ce vecini, niste scumpi…iar am tras plansu de rigoare, m-a cam suparat si piciorul meu cu tromboza ceva mai dureros si umflat ca de obicei, dar azi vreau sa ies din casa..daca mai morcovesc mult depresie scrie pe mine.

M-am trezit…ce folos..sunt foarte speriata!!!!!!ce bine e sa nu stii prea multe,dhhhhhhh.Ma gandesc ca mai am azi si maine..si poimaine merg la spital.Macar de as scapa marti si ma coocc si picioorul meu trombozat acum imi face figuri..toata sarcina de vreo 3 ori asa , dar el ACUM s-a trezit.Si Radu merge maine la serviciu si apoi la facultate cu studentii, au ultimul laborator…si deci eu SINGURA CUC o zi intreaga..Vreau sa inchid ochii si sa fi trecut totul cu bine.
VREAU sa treaca cu bine totul…sa vin aici saptamana cealalta si sa fiu si eu fericita!
PS va rog nu dati cu oua in mine, pur si simplu sunt speriata!”

…..Nasterea unui copil ramane cel mai mare miracol din vietile noastre. De mame sau de tati. La multi ani Andrei! 11 ani mai tarziu am invins toate fricile, pentru ca cele de dinainte nici macar nu mi le amintesc. Sa fie sanatate, ca ce-o fi  in rest construim impreuna. Te iubim copil special!

PS: merme fii bun si te rog lasa febra aia sa plece odata! Multumim


  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of