Cand dorm mamele?

Stim ca toate avem nopti si nopti de cand cu copiii. Io-s recunoscuta in familie pentru capacitatea de “regenerare”, desi cred ca batranetea incepe sa ma invinga …in curand. Mereu imi spune Radu ca am ramas antrenata din garzi:) si ca nu pricepe cum nu clachez si de unde imi iau atata energie.

Cum dormim noi e o poveste intreaga. Noh, un roman aproape. Cum inca nu am gasit punga cu gologani (a se citi sacul sau sacii) si salasluim in creditul nostru pe 30 ani (noh, mama nu a mostenit nimic ­čÖé dormim destul de risipiti in cele doua (nu zeci) de camere ale vastului palat. Incerc, intermitent, intrucat ma lasa nervii, recunosc, sa culc impreuna cei doi mostenitori. Intermitent inseamna ca de fiecare data cand se anunta o noapte grea (si din septembrie 11 prima zi de gradinita!) sunt nenumarate, cei doi mai mari fug manacand pamantul si ma lasa cu agitatus maximus sa fim pe plantatie.

Azi noapte: culcat. Io cu el pentru ca de 2 zile face ca un catel, latra carevasazica, pentru ca da, are laringita. Si muci, si tuse, fara febra (slava cerului!).┬á Intempestiv, dupa o experienta interesanta la escape room (misto, recomand!) copilul mare decide ca e timpul sa doarma inghesuit cu fratele mai mic si maica-sa, adica nefericita de mine. In nici cinci secunde ma trezesc strivita, malaxata intre 2 agitati. Adorm rapusa de inca o zi printre ei, in care mai si lucrasem, inclusiv extra ca asa e…in viata. La 2.30 se trezeste tusind. Si tuse si tuse si tuse si ii vine sa verse. Andrei lat dormea. Il agat de-o aripa si il arunc in baie. Varsa nitel. Vrea apa. Ii dau apa. Se duce peste taica-su. Liniste. Dupa 2 minute vine sa ma ia. Ma inghesuie in cealalta camera. Adorm turbata. La 4.30 ma trezeste iar. Pipi. Mergem la pipi. Inapoi in pat.┬á Dupa 10 minute imi baga degetul in ochi: m-am udat. Scoate sosetele, adu altele. Prabusire noua.

La 6.40 ma impinge un tzunami din pat. Mama dincolo? Mergem dincolo? Ma iau pe mine, umbra mea si somnul si ma duc dincolo. Acolo il vede pe Andrei dormind in patul lui si urmeaza razboiul: sa plece, ce cauta aici? Andrei refuza, se intoarce pe partea cealalta. Eu il linistesc si sper sa adoarma din nou. “Mama vreau apa. Mama vreau pipi. Mama ma doare piciorul. Mama vreau sa ma incalzesti la picior (adica sa-i fac masaj). Mama s-au rupt patalonii. Sunt gras”.

La 7.17 minute ma trage de nas: ” mama a vinit soarele. M-am trezit”. Si adoarme bustean. Contrar obiceiului vechi, ala cu senzori de mama, care se activeaza de fiecare data cand “prietena lui, mama” se misca 2 milimetri mai la dreapta, acum tai lemne langa el. Sigur. Pentru ca trebuia deja sa se trezeasca.

Io nu mai adorm pentru ca nu mai am cand. Nu-i asa? In  viata asta noi mamele nu mai dormim, doar atipim din cand in cand ca o baterie la redresat si apoi o luam de la capat.


  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

2 Comments on "Cand dorm mamele?"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Carolin
Guest
Carolin

Doamne, esti savuroasa ?
Cum reusesti tu mereu sa faci sa para totul simplu, haios… usor?!… Ah, da, doar pare asa… de fapt asa faci TU sa para lucrurile, fiindca la tine totul e plin de frumos, de bine… de DRAGOSTE ?

DAN
Guest
DAN

PAI, SI TATII CIND DORM?….DACA DOAMNA DIN ARTICOL NU ARE SOT SAU ARE DAR E INDIFERENT FATA DE PROBLEMELE EXISTENTIALE, ASTA NU INSEAMNA CA IN TOATE FAMIILE E LA FEL….PE SOTIA MEA EU AM INVATAT-O SA SCHIMBE SCUTECE….SI. ALATURI DE EA, M-AM TREZIT NOPTILE CA SA SCHIMB SCUTECELE FETITEI, SA O LINISTESC, SA-I CINT….RESPECTATI SI TATII….