Inainte de a merge la Legoland, tot citind review-uri de cativa ani (cam de cand bugetul nostru se ducea in mare parte pe lego city sectia de politie/pompieri etc) tot ce imi ramasese in cap este ca o zi este suficient. Marea majoritate a celor care au scris povesteau prin comparatie cu Disneyland (unde nu cred ca am cum ajunge vreodata de vreme ce baietii mei nu suporta “impaiatii”/ pe cei imbracati in diverse personaje). Ceea ce trebuie sa va ramana in minte la sfarsitul articolului este faptul ca O ZI ESTE INSUFICIENTA. Cel mai probabil doua sunt arhisuficiente, dar una singura va lasa fara o multime de locuri nedescoperite.
Noi nu am fost cazati in parc, am avut masina prietenilor nostri, dar marea majoritate inchiriaza masina de acasa. Inteleg ca se lovesc de garantie si de necesitatea unui card de credit?( poate cei cunoscatori ne ajuta cu informatii suplimentare). Am tot amanat ziua, pentru ca am putut, am facut-o din cauza vremii, cu cateva zile de 1 mai in Gunzburg a nins, ca doar era primavara, deh. Am cumparat biletele online, cu oferta de Paste si pentru 2 adulti si 1 copil peste 3 ani am platit 88 euro. ( copiii sub 3 ani intra gratuit). De asemenea am platit online si parcarea pentru toata ziua, 6 euro, evitand astfel statul la coada. Am vizitat parcul sambata, desi ne alesesem joi initial, dar a fost o zi superba, prima din Germania sederii noastre in care NU a plouat/nins/ orice fenomen meteo devastator pe care vi-l imaginati si de care parea ca nu mai scapam :)).
Dupa intrarea in parc peste tot sunt harti ale Legolandului, dar in germana. Daca doriti una in limba engleza mergeti la ghiseul de informatii si veti primi. Acolo si copiii primesc bratari cu numele lor si un numar de telefon de care ar putea fi nevoie in cazul in care se ratacesc de dumneavoastra. Tot in zona intrarii gasiti vestiare/ daca doriti sa lasati din bagaje, carucioare pentru copii (noi am luat unul, au fost cei mai bine investiti 4 euro din toata Germania), carute de plimbat copiii (si bagajele).
Vizitarea parcului se poate face in oricare directie, dar nu prea poti sari de la o zona la alta fara sa treci prin ele. In acest moment daca nu gresesc sunt 10 zone, 2017 a adus una noua, Lego Ninjago, pe care noi nu am apucat sa o vedem. Nu o gasisem in review-uri si nu ne-am calculat corespunzator timpul. De aceea a reveni la Legoland este pentru noi un must.
1. Noi am inceput cu zona “galbena”, numita MINILAND. Daca as mai incepe o data si as avea tot o singura zi as termina cu Miniland. Este zona pe care o vezi in toate pozele de la Legoland in care sunt machetele confectionate din piese de lego reprezentand diverse atractii turistice: Venetia, Berlin, portul din Hamburg, Olanda, Elvetia, Castelul Neschwanstein, satele swabilor, Frankfurt, Allianz Arena (chestia astia m-a dat pe spate de-adevaratelea), Star Wars si personajele sale si High Five- 5 dintre cele mai inalte cladiri ale lumii Burj Khalifa (Dubai), Ping An Finance Center (China), Shanghai Tower (China), Makkah Royal Clock Tower Hotel ( Arabia Saudita), One World Trade Center (USA). Putin interactiva zona, o poti vizita si in ora in care nu mai ai acces la atractii, dar poti ramane in parc, la sfarsitul zilei, de obicei se pierde timp mult aici. La sfarsit nu mai pot fi apasate butoanele, dar poti admira pe indelete cu cata meticulozitate au fost realizate constructiile. Pe harta Legoland au culoarea GALBEN.
2. Pornind mai departe catre stanga se afla zona LEGO CITY, pe harta PORTOCALIU deschis. Ce atractii gasim aici:
Airport – genul de carusel pentru copii mai mici, care se ridica de la sol si te invart, pot participa si parintii, fiind insa arhi-cunoscute am sarit peste atractie.
Harbour Cruise– este o atracție destul de aglomerata, noi din pacate a trebuit sa o sarim, coada era de invidiat. Sunt bărcuțe care trebuie conduse pe apa, pot urca si parintii impreuna cu copiii, 2 persoane maxim pentru o barcuta, copiii foarte mici primesc veste.
Scoala de soferi Hyunday (Junior Fahrschule)– este atractia unde se pierde o ora. Sunt doua categorii de varsta 4-6 ani (gratuit)si 7-13 ani (taxa suplimentara 5 euro). Este un pic mai dificil pentru ca toata povestea din interiro se petrece in limba germana, daca sunt mai multi copii doritori se poate vorbi si in engleza. La final toti copiii dupa ce sunt pozati si li se tine un mic curs de legislatie rutiera ies pe traseu si primesc in final carnetul de conducere masinute de lego. Andrei a fost extraordinar de incantat, s-a laudat tuturor cunoscutilor dupa aceea cu reusita sa.
Lego Factory (Lego Fabrik) – este practic vizitarea unei minifabrici Lego. Se incepe cu un filmulet despre ce inseamna conceptul de piesa lego si apoi se poate vedea live cum se realizeaza o piesa unicat pe care o si primesti cadou la intrare. Vizita se termină în magazinul fabricii de unde se pot cumpara piese la 100 grame- 9 euro, se pot asambla diverse figurine (Andrei si-a creat un omulet cu cap de cowboy si sabie si o pusca:))), se pot cumpara seturi cunoscute ( preturile sunt fix la fel ca in tara) sau seturi unice.
Lego Bionicle Power Builder- aceasta este o atractie pentru copii mai mari, peste 120 cm. Este practic un robot in care 2 oameni intra impreuna, sunt bine prinsi cu centurile de siguranta si apoi incepe nebunia. Radu a fost norocos pentru aceasta minunatie (bine ca am scapat) sa stea cu capul in jos si picioarele in sus. Andrei s-a distrat extraordinar, noi nu :D.
Legoland Express – trenulețul care te duce la plimbare, inconjoara doar MINILAND-ul și LEGO CITY, dar este o plimbare placuta, noi am fost cat era Andrei la scoala de soferi.
Flying Ninjago– arata ca un brat de macara care are la un capat 9 scaune cu aripi, care te ridica foarte sus si care te rasuceste in jurul axului, cu picioarele in sus si mancarea in jos, asadar noi doi am zis pas, nici nu stiu daca Andrei ar fi avut voie, in orice caz nu ne-am dorit sa aflam.
3. Urmatoarea zona a fost KNIGHTS’ KINGDOM, marcata pe harta cu ALBASTRU inchis. Ce atractii sunt aici:
Gold Panning (Goldsuche) – În căutarea aurului– pentru o taxa suplimentara de 5 euro copiii stau cu mana in apa si cauta cu ajutorul unei site bucatele de * aur*. Andrei si-ar fi dorit foarte tare, dar ar fi fost consumatoare de timp, iar proiectia unui Vlad ud pana la genunchi m-au facut sa spun pas si la aceasta distractie umeda. La sfarsit copiii primesc medalii/cupe, de fapt asta era atractia cea mare.
Caterpillar Ride (Raupenritt)– aparent inofensiv, teoretic si cel mic avea voie, s-a dovedit un carusel are te invartea cu o viteza ametitoare si in acelasi timp urca si cobora in valuri. A facut manevra asta si cu fata si cu spatele si la sfarsit eu abia ma tineam pe picioare, in timp ce Andrei era mega incantat. Daca vedeam inainte, nu cred ca ma urcam.
Royal Joust (Ritterturnier)– este o cursa de caluti care se misca fooooarte incet si care nu a suscitat nici macar un mic interes in familie, dar care mie mi se parea potrivit pentru cel mic. Nu a fost sa fie.
Fire Dragon (Feuerdrache) și Dragon Hunt (Drachenjagd)– sunt doua atractii adevarate, de tip montagne russe. Andrei a ales sa se dea in cel mai infricosator si cum era randul lui Radu eu am scapat. A fost sa fie Fire Dragon si el mega-incantat, de data asta Radu era pe 7 carari.
4. A patra zona este IMAGINATION, marcate cu ROZ pe hartă.
Pedal-A-Car (Tret-o-mobil) – sunt niste masinute de 4 persoane care par a fi construite din lego duplo si care se pedaleaza de catre cei din fata si urca pe sine exact ca un montagne russe, doar ca fooooarte lent. Coada mare la aceasta atractie de familie, care este adresata si celor mai mici.
Exact lângă întrarea de la mașinuțe este și intrarea de la City Police Station Maze (City Polizeistation Labyrinth). Mie mi s-a parut foarte distractiv, este vorba despre un labirint de oglinzi care zapaceste si un adult, daramite un copil. Trebuie sa prinzi hotul si sa reusesti sa gasesti drumul spre iesire, la sfarsit trecand si prin cateva perdele de lasere. A fost extrem de amuzant.
Observation Tower (Aussichtsturm)– este o platforma rotunda care se ridica in varful unui turn de unde se observa intreg parcul si imprejurimile lui. Frumos, senzatie placuta, merg si cei mici si foarte mici in aceasta atractie.
Kids Power Tower este o atractie pentru care nu am avut timp, din pacate. Cum arata: două persoane asezate pe o banca trag de o sfoara ca pe un scripete pentru a ridica bancheta pana la nivelul Lego-omuletilor constructori care lucreaza pe schele.
DUPLO Express este un mini-tren pentru copii foarte mici, noi l-am sarit si pe acesta de vreme ce tocmai ne plimbasem cu cel din zona City.
City Police Station Building Fun (City Polizeistation Bauspaẞ)– este o zona de joaca efectiv cu piese de lego. Copiii pot construi in liniste, exista si piese mari si duplo si piese mai mici. Este o zona de odihna pentru parinti si de bucurie maxima pentru cei mici. Cel mai mult i-a placut lui Andrei construirea unui vehicul care sa coboare pe o panta existenta in locatie, panta care are avea si cateva denivelari, astfel incat masinuta sa atinga capatul opus. Se faceau si mini-intreceri intre copiii constructori si masinutele lor, care ajungea mai departe. Acolo practic Andrei ar putea sta o zi intreaga si nu s-ar plictisi. Erau expuse si statia de pompieri/politie si te puteai juca la liber cu ele.
DUPLO Playground este zona de joaca duplo pentru copii mai mici. Este structurata pe casute reprezentand diferite activitati: doctor, vanzator, pompieri, politisti etc. In apropiere de locul de joaca este si casuta HIPP in care bebelusii pot fi schimbati, pot servi masa, pot cumpara cele necesare. In fiecare zona de toalete insa erau si puncte pentru familii in care se puteau shimba copiii si puteai gasi servetele umede sau chiar scutece.
Mai sunt 5 zone de povestit, cam pentru alte 4 ore de distractie. Pana atunci adunati-va energiile pozitive pentru cea mai buna vreme in vacanta de 1 iunie cand stiu ca muuuuulti plecati acolo. Probabil in Gunzburg se va vorbi romaneste. Daca nu acum, altadata, Legoland e un must do!
Leave a Reply
Be the First to Comment!