O toamna fara raceli (P)

Acum o saptamana imi luam adio de la vara constienta fiind ca la ora 20 nu voi mai simti 27 grade decat peste …un an. Dar nici chiar asa. Parca de 7 zile mocaneste dar sigur ploua intr-una, doar doar sa inteleg odata pentru totdeauna ca de ziua mea nu vine primavara. De 3 saptamani racelile ne tin in sah mat. Un examen pe care la momentul in care voi cititi eu il voi fi dat deja (la cat stres am acumulat basca daca mai conteaza rezultatul…) mi-a gasit punctul slab pe langa cele x nopti nedormite (unde x tinde la 7-8 in ultimele 14 zile).

Pentru prima data in multi ani de inhalat si stropit cu muci zilnic sau aproape zilnic m-am declarat invinsa.  Pentru prima data in multi ani mi-am reamintit ca si adultii fac febra, iar  durerea in gat batea cu brio prima ridicare din pat de dupa cezariana.  Si nu m-am lasat. M-am incotosmanit cu rabdare, ibuprofen si paracetamol, ceai cu t(l)amaie si miere si….dupa ce bolesnita si-a facut mendrele 48 ore m-am declarat gata sa inving. Rumegam un gand fericita ca eu am luat de la copii, dar ca fiind prea stresata am facut o forma nasoala. Aiurea. Dupa 72 ore de la debut si indata ce incepusem sa zaresc luminita de la capatul…creierului meu prajit….am fost inundata de muci, tuse, varsaturi si o noapte bec. Prima victima: copilul mic. A doua zi zombi am consultat 7 ore la rand. Eram in deriva.  Visam sa dorm cu ochii deschisi.

Acasa dupa 24 ore a doua victima: copilul mare. Muci muci ….as putea repopula vreun lac secat din tara asta cu tonajul de muci expectorat saptamana asta de plozii din dotare. Nu ca eu as fi fost mai breaza. Victorios Radu ne priveste de pe margine. Inca. Pentru ca dupa alte 24 ore a treia victima: bunicul. Ramas fara voce se declara invins. Sigur am adus eu acasa (ntzz am fost in concediu medical nu aveam cum) cel mai cumplit barzaun de la cabinet. Unul nasol. Ceva groaznic.  Se jura ca asa rau i-a mai fost cand se anunta la TV despre gripa aviara. Sau porcina nu mai stie. Oricum e clar epidemie si nu scapam usor.

Saptamana asta imbatranesc o data in plus. Nu ca nu as fi imbatranit in ultimii 3 ani (2 de Vladut plus sarcina) cat ceilalti 10 inainte. In dar de ziua mea am mai primit cateva nopti albe, aspirat mucii tutuor, pregatit diverse combinatii cat mai inedite de aerosoli. Si cand credeam ca vad iar luminita si ma imaginam glorioasa in ziua examenului, tencuita si gata sa ies din lume, dupa ce ultimele cruste de la baza nasului aproape disparusera…ntzzz lovitura finala. O minune de ciorchine rasare inofesniv urmare a intregului balamuc imunitar din ultimele saptamani. Maria sa virusul herpetic a invins. Pentru prima data in viata mea cautam azi innebunita aciclovir. C’est la vie madame!

Si pentru prima data in 1232 de ani m-am hotarat sa le dau totusi ceva. Ceva salvator “de imunitate”, doar doar ….Nici nu mai conteaza daca vreodata le-am mai dat sau nu, e deja prea mult. Mai urmeaza sa tamaiem casa si avem tabloul complet :D, ca luminita tot nu o vedem. O sa va povestesc de ce am ales Virodep. Fiindca produsul vorbeste pe limba lui, parca intelegand nevoia mea: ” Eficient în infecții respiratorii de origine virală și bacteriană, scurtând durata și severitatea infecțiilor și prevenind complicațiile bacteriene. Eficient atat in perioada acuta, cat si in perioada de vulneabilitate imunologica. Indicat de la primele semne ale virozei, scurtand perioada infectiilor respiratorii. Fara zahar si fara gluten”.

Este un fitoextract, adica un extras din plante dar si ce plante: Echinacea augustifolia (stiati ca aceasta specie este de fapt unica specie utilizata de indienii americani -remember dr. Quinn?-pentru a combate simptomele racelilor, durerilor de gat sau durerilor de cap), Grindelia robusta (numele este predestinat:), Rosa canina sau celebra Sisymbrium officinale despre care grecii antici credeau ca este un antidot pentru toate otravurile. Planta continuta in extractul de Virodep a fost considerată până în perioada domniei lui Ludovic XIV un remediu sigur pentru pierderea vocii, iar medicina tibetana o foloseste inca pentru a inlatura simptomele toxiinfectiilor alimentare.

Produsul este usor de administrat, se utilizeaza sub forma de picaturi (ieee, adio seringi si kilometri de mililitri) si dupa cum ati inteles il primeste intreaga familie demolata de aceasta toamna razvratita.  Virodep se poate administra de la primele semne ale infectiei respiratorii (ceea ce EU am ratat de data aceasta, lovita fiind de agresivitatea virusului intalnit), dar si in scop preventiv reducand numarul si severitatea infectiilor respiratorii, prevenind complicatiile bacteriene si sustinand sistemul imunitar in perioadele de vulnerabilitate imunologica.

Si daca sambata viitoare va voi scrie un post scurt dar emotional din locul in care vreau sa ajung de ziua mea (nu va spun, secret!) inseamna ca si-a atins scopul. Sanatate tutuor si o toamna fara muci, ca in ritmul acesta eu nu vad nici un pericol in ingalzirea globala sau in secetele prelungite. Doi copii si un adulti rehidrateaza orice cultura:) virala.


  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

10 Comments on "O toamna fara raceli (P)"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cristina
Guest
Cristina

Buna ziua,
Cred ca nu ma insel, dar intr-o postare mai veche, demolati mitul mamicilor vis-a-vis de “cresterea” imunitatii prin siropuri, picaturi, etc. De ce considerati ca acest produs ar fi mai bun decat multe alte SUPLIMENTE de pe piata ? Lasand la o parte scopul publicitar al articolului .

Andreea
Guest
Andreea

Buna ziua! Tocmai am citit prospectul si am remarcat ca are in compozitie miere si propolis care se administrează dupa 12 luni, iar acest sirop este recomandat de producator de la 6 luni. Parerea dumneavoastra care este? Il recomandati si bebelusilor de 6 luni? Va multumesc!

Emilia
Guest
Emilia

Buna ziua,Fata mea de un an si 2 luni a avut varicela.Am inteles ca dupa boala are imunitatea scazuta.Ii pot da Virodep o sapt preventiv?Acum nu e racita.

Iuliana
Guest
Iuliana

Viropdep cat timp este valabil de la desfacere sal folosim?