Live blogging de la Conferința de Pneumologie pediatrica (ziua III)

1. Deși din 2009 in România se vaccineaza antipolio vaccin injectabil medicii inca recomanda ERONAT evitarea tratamentului parenteral (injectabil).

2. Vaccinarea antipertussis la gravide devine o necesitate pentru protecția sugarului mic si prematurului împotriva tusei convulsive.

3.  Nou născuții prematuri cu stare clinica stabila vor fi vaccinati conform vârstei CRONOLOGICE si nu CORECTATE, fără amânarea vaccinării.

4. Gripa a omorât in acest an prin boli pulmonare peste 150 de oameni IMUNOCOMPETENTI mai frecvent in grupa de vârstă 15-49ani.

5. In INBI s-au tratat cazuri de tuse convulsiva, rujeola dar TETANOS LA COPIL toate soldate cu DECES.

6. Gripa nu mai ataca doar persoanele imunocompetente, bătrânii si copiii bolnavi, tarati, ci si cei care sunt bine.

7. S-au detectat in epidemia de gripa 2015-2016 426!!! de cazuri de gripă AH1N1 (gripa porcina).

8. Astmul este cea mai frecventa boala cronica a copilului!

9. Astmul la adolescent este foarte greu de manipulat medicamentos. Adolescentul este un superman care nu-si mai respecta tratamentul, au altă perceptie a tratamentului si uită sa-si ia medicația.

10. Adolescentul astmatic ests necompliat (30-50% dintre tineri nu isi iau tratamentul). Exista dr.Google.

11. Efectul internetului: doctorii trebuie sa se adapteze. Chestiile rele: creste anxietatea si depresia. Chestiile bune: citesc cazuri pozitive.

12. Studiu prospectiv la IOMC pacienți astmatici necontrolati: 2 grupuri unul care a primit recomandări clasice (hartie, rețetă etc) si celalat plan de acțiune scris, sa evalueze gravitatea singuri! având la dispoziție linkuri si sa evalueze pulmonary index score.

13. Rezultate: 880 vizite la spital. Complianta a fost mult mai buna pentru lotul care a putut transmite live, prin social media exacerbarile sau care au avut la dispoziție linkurile cu ajutorul cărora s-au descurcat mult mai bine.

14. Cat de mult au abuzat comunicand: de la pacienți cu mesaje zilnice la mesaje cate unul pe săptămână. Dar comunicarea a scăzut numărului de internări! !!

15. Vor exista aplicatii/exista deja legate de smartphone ADAM ex care înregistrează automat tusea la un copil astmatic!!! Sloganul este: go green, stay green. Daca intr-un timp definit nu sună la centrul de referință/medicul suna automat telefonul! ( jos pălăria pentru who else Conf.dr. Mihai Craiu!)

16. Tuse cronica peste 21 zile trebuie sa te duca cu gândul si la tuberculoza! !! Febră peste 38 grade si tuse fara o cauză aparenta care persista mai mult de 4 săptămâni obligatoriu trebuie investigat pentru tuberculoza.

17. Vaccinul BCG din Danemarca este mult mai imunogen decat cel din Cantacuzino si se face injectare intradermica doar cu 0.05 ml!!!! si nu 0.1 ml.

18. Ce facem cu copiii care nu au cocatrice BCG peste 3mm. Copiii cu vârsta intre 6-12 luni fara cicatrice BCG se revaccineaza doar daca IDR la PPD este negativ si doar aceștia, nu si peste 1an! (prof.dr. Mircea Nanulescu Cluj-Napoca)

19. Orice bolnav de tuberculoza TREBUIE sa fie testați pentru coinfectie HIV-SIDA

20. Exista peste 1000 de boli infecțioase in lume si doar 16 vaccinuri, deci nici vorbă de prea multe vaccinuri!

21. Vaccinările multiple nu provoacă alterări imunologice demonstrate clinic.

22. Nu exista nici o legatura intre vaccinuri si vreo boala cronică indusa de vaccin cu excepția paralizia post vaccin polio oral care nu se folosește in România!

22. S-a demonstrat ca un copil vaccinat nu prezintă risc de infecții mai frecvente sau mai severe decat cei nevaccinati!


  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of