Live blogging-Conferinta Nationala de Vaccinologie

Articol in updatare:
www.rovaccin.ro
1. Fetițele nevaccinate rubeola si fac rubeola in timpul sarcinii indiferent de trimestrul de sarcina apar complicatii grave si sigure la fat, malformații grace si permanente.
2. Tot ce înseamnă acoperire vaccinala sub 80% intr-o populație reprezintă risc major de epidemii ( prof. dr Streinu Cercel INBI)
3. Virusurile HPV pot produce cancere in sfera genitala,  dar nu numai, foarte frecvente in zona ORL
4. Titrul anticorpilor dupa infectia cu papilomavirusuri este foarte scazut, boala nu ofera protecție naturala
5. Vaccinul protejează impotriva unui CANCER
6. Campania esuata de vaccinare contra HPV a avut un mesaj greșit: ca infecteaza fetițele,  mesaj FALS
7. 3 vaccinuri: Cervarix, Gardasil/ Silgard si noul vaccin cu 9 valențe: Gardasil9.
8. Vaccinarea HPV este in programul național de vaccinare in 65 tari in lume printre care retin Germania, Franta sau Australia
9. 9000 de bărbați au in prezent cancere cauzate de HPV (in sfera ORL, penian, anal etc). Se va avea in vedere vaccinarea generala si a baietilor.
10. Gardasil9 aprobat in Europa in iunie 2015 cu scopul clar profilactic al cancerului genital (prof.dr. Victoria Arama, IN Matei Bals)
11. Protecția vaccinala dureaza cel putin 20 ani (anticorpi contra tulpinilor 16 si 18 de HPV)
12. Romania are cea mai MARE rezistenta la penicilina a pneumococului din intreaga Europa
13. Vaccinurile sunt victimele propriului succes!!!
14. Daca parintii pun un scaun de mașină pentru protecția copilului trebuie sa devina mandatory sa protejam copiii si prin vaccinare
15. Sunt necesare site-uri Q & A pentru parinti pentru a putea răspunde inaintea Google intrebarilor părinților
16. Manipularea media este foarte mare (medic invitat la emisiuni TV alaturi de un reportaj cu copii cu autism, parintii fiind convinși de cauza), dar putem ca medici folosi acesta manipulare și pentru a prezenta efectele adverse ale non-vaccinarii (David Greenberg, Israel)
17. Medicineza trebuie sa devina pacienteza. Trebuie sa invatam sa vorbim pe limba pacienților. Grupurile de facebook de parinti indecisi trebuie abordate, nu ignorate.
18. Reprezentanta asociatiei Mame: doua tipuri de parinti cei din organizatile ultra-religioase si cei care “vor totul natural”
19. Trebuie sa existe o campanie împotriva celor care promovează cu atata lejeritate anti-vaccinismul
20. Transparenta maxima privind partea financiara care este in spatele producției si promovarii vaccinarii in Romania (nu exista nimic de ascuns)
21. Autoritățile trebuie sa își asume mai mult politicile de sănătate publica, sa puna piciorul in prag pentru ca vorbim de mase mari de copii afectați
22. Dacă inginerul care a proiectat podul Basarab ne cere sa avem încredere in el ca putem trece cu masina peste pod de ce nu exista incredere in medicul care recomanda vaccinarea?
23. Mesajele sa fie simple, clare: e nevoie si de imagini/cazuri care arata urmarile non vaccinarii! E dreptul nostru sa contra-atacam cu armele anti vaccinistilor
24. Mesajele trebuie sa ajunga la părinți: dacă spunem simplu un medic a operat pe cineva pe creier si s-a vindecat nu e același lucru cu un medic a operat o fetita cu succes si papagalul fetitei a fost fericit sa o revada (oamenii dau click pe stiri mai “colorate” jurnalist medical V. Valcu)
25. Apare tot mai des necesitatea unui vaccin antigripal tetravalent (NB: vaccinul antigripal este trivalent de cativa ani buni)
26. Gripa este o țintă mobila, iar vaccinurile antigripale evolueaza
26. Exista diferențe notabile intre virusurile de tip A si cele de tip B, trebuie sa incepem sa deschidem ochii si sa ne vaccinam cu toții antigripal. Se MOARE DE GRIPA LA ORICE VÂRSTĂ
27. Exista in România focar de rujeola, primele doua cazuri apărute fiind in ianuarie 2016
27. Pana in prezent au fost confirmate 87 cazuri in județele Bistrita Nasaud si Cluj
28. Riscul aparitiei epidemiei de rujeola este strict legat de gradul de non- vaccinare si a fost cuantificat exact intr-o harta a culorilor in care tot vestul tarii si Bucurestiul sunt la mare risc avand in vedere refuzul vaccinarii in procente periculoase. Remarc cu placere si surprindere o data in plus ca persoanele din orașele mari, educate sunt din pacate primele care cad in capcana non-vaccinarii.
29. A fost definit foarte clar focarul de rujeola din punct de vedere epidemiologic, copiii din focar sunt marea lor majoritate nevaccinati si neinscrisi pe lista niciunui medic de familie
30. Intervenția autorităților in focar a fost in primul rand prin vaccinarea celorlaltor copii nevaccinați: in total 114 copii pana in prezent
31. Situatia locala este in prezent “in evolutie” din punct de vedere epidemiologic, alte 11 cazuri cu suspiciune de rujeola asteptand confirmarea. In tara au fost identificate alte 2 situatii: 2 frati confirmați in județul Olt si 2 sugari inca nevaccinati in București cu suspiciune de rujeola.
23. Concluzia: cu certitudine in România exista circulație de virus rujeolic, iar riscul unei epidemii majore este foarte mare, tinand cont de gradul de non-vaccinare in crestere.(dr. Aurora Stanescu medic epidemiolog, București)

va rog sa iertati calitatea pozelor dar cred ca e important sa vedeti cu totii cum a scazut acoperirea vaccinala cu rujeola in Romania si cam la ce riscuri ne expunem cu totii copiii

rujeola 1                     rujeola

(acoperirea vaccinala a ROR prima doza cu rosu si a doua doza cu albastru din 2005 pana in 2015-remarcati scaderea dramatica care va precede cu certitudine o EPIDEMIE MAJORA DE RUJEOLA)

24. In 5 martie 2014 OMS a declarat URGENTA DE SĂNĂTATE PUBLICA pericolul de răspândire a virusului poliomielitei.
25. In România acoperirea vaccinala contra poliomielitei este mai buna decat a rujeolei, o epidemie fiind insa posibila ORICAND


  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

3 Comments on "Live blogging-Conferinta Nationala de Vaccinologie"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
DAN
Guest
DAN

NU VORBESTE NIMENI DESPRE EFECTELE NEGATIVE DEVASTATOARE ALE VACCINURILOR….SFATUIESC TOTI PARINTII SA NU ISI VACCINEZE COPIII….

Liliana
Guest
Liliana

Au prezentat şi o folie unde se preciza că două adolescente au dezvoltat rujeolă cu tot cu toate vaccinurile efectuate conform schemei. Arătaţi şi acea folie, ca să ştim oamenii că nu e protecţie totală şi la ruleta rusească oricine poate lua rujeolă.