Cand oamenii viseaza la alti oameni…de zapada

Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt departe de perfect parenting. Din pacate. Recunosc si cred ca e un pas inainte.  Timpul meu pentru copii e intotdeauna presarat de mailuri, telefoane, garzi, consultatii, de scris, de citit, de prezentat. E atacat si muscat ca dintr-o roata de cascaval. Si cand e liniste e de fapt oboseala. Multa. Si abia as putea aduna 3 fraze dintr-o carte ca cel putin ceva sau cineva, un ceva sau un cineva m-ar intrerupe. Fie ca Vladut ar musca din coperti, fie ca ar suna telefonul, fie ca al meu hipotalamus cu centrul lui de reglare al somnului ar pune butonul brusc pe off.  Dar ma tin tare si incerc.  Si cartile Adei au reusit sa ma adune mai de fiecare data.

Oamenii (nu de zapada) au pasiuni reale si palpabile. La Toronto nu’s 17 grade prea curand. Iar romanul tot roman ramane, cu iarna car si vara sanie.  La Toronto s-a creat acum de Paste, o carte despre oameni de zapada si visele lor. Despre cum povestile adevarate au nevoie de creatori adevarati. Despre pasiune si talent si munca. Despre cum numai scriitorii cu har ne pot povesti. Ada a scris o carte si ne-a povestit despre ea.

la_ce_viseaza_oamenii _de_zapada

Si va povestesc si voua:  Ada Demirgian este (si va urma o descriere in ordine inversa) jurnalista, om de litere, om al cuvantului, scriitoare (este autoarea ˝Povestilor domnisoarei Firicel˝ si a ˝Calatoriei prin curcubeu˝), emigrant (a) in Canada, blogger de succes (a fost premiata in iarna sa stiti, chiar daca sta la mii de kilometri de noi),  sotie si mama (de 2 fete si un motan). Ada doreste sa ne trimita in avans cel mai frumos cadou al Craciunului. Poate pentru ca are nevoie de noi sa dezghetam distanta pana la ea, sa punem un strop din soarele din tara si-n cele 5 grade azi din aerul ei. Dar mai ales pentru ca stie sa scrie cu dragoste. Scriitorii adevarati nu traiesc din incasarile cartilor lor, ci doar cu mirosul proaspat al tiparului atunci cand inca un copil/carte vede lumina zilei. Recunosc ca o inteleg, e un microb care circula in sange si clocoteste. Mai presus de orice in meseria mea supravietuieste satisfactia unui copil sanatos, din nou. Iar Ada scrie carti pentru copii.

Aici aveti un preview al cartii, ilustrata spectaculos de Anda Asheeen (imaginile sunt grozave), iar aici gasiti un link catre un formular de precomanda.  Cartea se livreaza practic oriunde in lume, trebuie doar sa o vreti. Ceea ce voi dori eu in plus de la Ada este ceea ce o colega psiholog m-a sfatuit sa fac pentru a reusi sa mai…dreg busuiocul: sa comand in plus si o versiune audio a acestei carti si ulterior de ce nu, a altora, pentru ca vocea Adei (in Romania jurnalist de radio!) trece dincolo de inimi.


  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of