Scoala Altfel si lectiile de viata din sport

Disclaimer: acest post NU este despre medicina. Dar este despre ce le mai putem oferi/dacă le mai putem oferi ceva copiilor nostri.

Prima săptămână altfel de la școala pentru noi. Si cu adevărat pentru sportul românesc este săptămâna….altfel. Săptămâna a început din week-end când gimnastica românească si-a luat adio de la noi. Noi fanii ei, oameni simpli care am trait, iubit si bucurat langa televizor. A continuat cu dezbateri sterile avandu-l in prim-plan pe un sef al COSR absolut brainless, da domnule Alin Petrache #copilulcuioifi pentru mine omul obișnuit (stiu nu-ti pasă de oameni obișnuiți) pari efectiv o masina de spus vorbe fara sens, turuite si cu multa asertivitivitate. Ceva gen una se întreabă, alta se răspunde.

Sigur il astept(am) la cotitură si pe matusalemicul #omulmandriesiatat președintele Federației de Gimnastica,  omul tupeu, care nu numai ca nu si-a oferit ‘mnealui demisia de acolo de pe plajă unde s-a aflat in plimbare, ba chiar nu are deloc, dar deloc viziune nici in al 13-lea ceas si ne povestea cum cu “4 puncte in plus aduse de Larisa si Laura Jurca accidentate” eram calificați. Asa și? Zi zau mister Adrian Stoica (sau adrian stoica) atâta ne puteți spune in cea mai neagra zi de in istoria gimnasticii????

Azi am fost cu Andrei la Turneul de Tenis de la București. Turneul implineste 20ani. Si ultimul.

image

Nu suntem in stare in țara asta nici măcar sa pastram ce avem darămite sa îmbunătățim. Miroase a primavara si a liniște in parcul cu platani. E cald si ne-am asezat cu fața la soare ca în vremurile de demult. Atunci era turneul de septembrie, veneam din sesiunea de măriri sa ne bucuram de statutul de studenți. Intrarea era fie free, fie modica in primele zile. Gradina era plina de vedete, cu putine oferte culinare si alea scumpe. Imi amintesc ce foame făceam, dar nu ne induram sa plecam. Am trait momente grozave ani la rând,  cu Andrei Pavel in prim plan, atat de conectat cu publicul si atat de daruit, fie la turneu, fie la meciurile de Cupa Davis. In tribuna centrala încurajând.

Am vazut jucatori mari. Uriasi. Stiati ca la 18 ani Nole Djokovici a trecut la pe Arenele BNR? Azi turneul moare. Arena centrala nu are (in hei-rupismul românesc post Colectiv) avizele ISU. In schimb are lacăt.

image

Acum putem mânca aproape orice in parcul cu platani, oferte sunt. Ne e greu sa ajungem pentru ca timpul nu se cumpăra cu bani, dar facem eforturi. Andrei e suficient de mare sa înțeleagă si scorul, sa ii placa de un jucător sau altul sau sa-si dorească un accesoriu nou pentru racheta lui.

Cine are putere si bani in aceasta tara lasa sportul sa moara. Dacă un medic nu ajuta un pacient muribund se cheama crima cu premeditare. In sport cum se cheamă domnilor oficiali???

PS: Azi Andrei a facut o poza cu Andrei Pavel. După m-a întrebat cine este, pentru că nu a auzit de el. Pentru ca marii sportivi nu sunt promovați si sunt repede uitați. Pentru ca dupa Pavel nu a venit nimeni. Si pentru ca…dupa nimeni…nu mai vine…nimic.:(


  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of