Diversificare cu savoare

Ieri marea retea de socializare (sau nu) prin care toti ajungem sa ne cunoastem (sau nu)  mi-a amintit de prima lingurita de mancare diversificata a lui Vlad.  Diversificarea sugarilor va naste mereu polemici si controverse, fie ea clasica sau autodiversificare, de la cand, cu ce, cum pana la alimente bio/non bio, preparate termic sau nu etc.  Extremele nu au ajutat niciodata pe nimeni, asadar am invatat ca “prietena mea” toleranta este cea mai buna unealta in tot ceea ce inseamna intelegere si ajutor pentru parinti.

Ceea ce urmeaza a va povesti nu este un post publicitar.  Este simpla mea experienta si probabil ideea de o transmite a venit din..amintirile de ieri. Nu mai vorbesc de numarul mare de sugari pe care ii urmaresc la cabinet de cand m-am intors (da, au trecut deja 6 luni! deci odata cu timpul meu cresc si ei:)) si ajung deocamdata, doar la varsta diversificarii. Ah, pe cei care au inceput clasa zero ii stiu deja…de o eternitate.

Ambii copii i-am diversificat ajutata de mine. Pentru amandoi am gatit cel putin pana spre 9-10 luni zilnic si trebuie sa recunosc, nu sunt un talent. Anul trecut amintirile cu oalele fierband, multe de spalat, multe de aruncat, mai ales, imi dadeau fiori. Andrei nu a mancat cu placere si, din pacate, nici acum nu o face. Probabil ca pentru Vlad orice teama de a retrai cosmarul numaratului linguritelor sau mililitrilor s-a spulberat cand la 2 luni jumatate faceam RMN cerebral pentru o manuta care nu se misca corect. Pentru prima data am inteles in adevaratul sens al cuvantului ca unele boli chiar sunt grave, altele..pur si simplu nu sunt. Si m-am pus pe cautat.

Trebuie  sa marturisesc ca nu m-a manat in lupta nici vreo dorinta de a manca bio, nici de a nu pierde din vitamine sau din savoare, ci mai ales gandul sa imi fie si mie, ca mama, de data asta a doi copii, cu timp limitat in consecinta, mai usor. Mult mai usor daca se poate.  In 2009 caram dupa noi un robot(zoi) multifunctional (preamultifunctional) primit cadou la nunta pentru a-i gati lui Andrei. Imi amintesc ce arsenal puteam inghesui in portbagaj atunci cand am mers la mare/la munte/la Piatra Neamt si ce voluminoase erau: “motostivuitorul” asta era robotul, sterilizatorul (nu ma intrebati de ce nu puteam lua o oala in schimb, mai ales ca alaptam??!), haine, lingurite, canite, geanta termoizolanta (povestesc candva si despre ea) etc.

 

Si m-am hotarat. Auzisem despre el de la multe mamici care il foloseau. Argumentele stiintifice erau nenumarate si documentate, toate duceau catre o hrana sanatoasa si mult mai gustoasa (si credeti-ma, chiar este! Fata de fierturile insipide inodore ale lui Andrei, Vladut a mancat de-a dreptul friptura cu mujdei). A doua zi dupa botez l-am comandat. Ieri am facut 1 an de simbioza, noi si aparatul de gatit cu aburi si blender de la Philips-Avent. Daca este de ajutor? Este PRICELESS! Am gatit timp de aproximativ jumatate de an 3 mese pe zi aproape zilnic. Este usor de folosit, usor de spalat, usor de transportat, compact.  Daca este scump? Cred ca este, insa cu putin noroc il puteti gasi si comanda din afara la un pret cu cel putin 50 euro mai mic decat exista in Romania. Doar intrebati-ma. Daca si-a meritat banii? Eu zic ca cu varf si indesat.

avent 2in1

Stiu ca sunt si alte aparate care in principiu fac acelasi lucru, nu le cunosc, doar stiu cat de bine m-am “inteles” cu noul “motostivuitor”, probabil ca este cel mai compact aparat de gen de pe piata si de asemenea unicul care pentru a blendui mancarea necesita o simpla rotatie inversa.  Stiu ca poate suna a teleshoping 😀 dar pentru mine a fost un “prieten de nadejde” . PS: sa-i multumesc lui Mark Z. ca nu a uitat sa ne faca sa…nu uitam.


  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

6 Comments on "Diversificare cu savoare"

avatar
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Georgiana
Guest
Georgiana

Subscriu! Este minunat! Il folosesc de aproape 1 luna, cand am inceput diversificare. Este usor de folosit, iar piureul rezultat chiar are gust. Plus ca se pastreaza toate vitaminele si mineralele, ceea ce la fierberea pe aragaz a legumelor nu se intampla, tinand cont ca nu folosesti toata apa in care au fiert legumele si acolo sunt toate cele bune pentru copil.
Eu il recomand cu placere, chiar daca este putin cam scump, dar face toti banii.
Va multumesc pentru pont! 🙂

Cristina
Guest
Cristina

Multumim pentru informatie, pentru mamicile ce se pregatesc sufleteste pentru diversificare este priceless:))
As vrea sa intreb daca se pot gati mai multe legume in acelasi timp si feluri cu carne (cum se seteaza timpul de gatit? sau se prepara carnea separat?)
Cum e timpul de gatit fata de fierberea clasica?

Mari
Guest
Mari

Este zgomotos robotul acesta?