Cum a fost in vacanta la Therme

Si am fost si noi la Therme. Si de 2 saptamani nu e zi de la Doamne Doamne sa nu primesc macar o intrebare “cum a fost la Therme?”. Si raspunsurile de aici se nuanteaza. Sunt doua categorii de oameni: unii care asteapta raspunsul acela: “da, e grozav, merita sa mergi!” si altii, carcotasii care spera sa li se povesteasca ceva de genul: ” nu domne, nu are sens, e balamuc, aglomeratie, tiganie, scump, prost…”

Deci cum e de fapt la Therme? As zice ca e ca la nunta: daca vrei sa te simti bine, cu sigurante te vei simti bine. Cu certitudine vei gasi macar un aspect pozitiv, macar de dragul faptului ca nu esti la job consultand in nestire printre programari, raspunzand la 12322, perioada 2 SMS-uri, telefoane si mailuri :).

Avem amintiri vechi eu si Radu despre apele termale din Bucuresti, ce-i drept nu miroaseau asa (si cu tot respectul mie in zona Galaxy imi miroase a clor), ci mai degraba a oua clocite, caci asa miroase apa sulfuroasa. In anii ’95-2007 cred nu ratam nici un sezon de primavara/vara/toamna foarte tarzie la Foradex. Era un strand cu apa termala, sulfuroasa, unde veneau fie persoane mai in varsta, fie tineri dornici de piscine care pe atunci nu prea existau prin Bucuresti. Am adunat de-a lungul vremii gasti intregi de prieteni cu care petreceam week-enduri grozave, dar ca orice lucru bun in Romania a murit, pentru ca S-A VRUT sa moara. Fara indoiala asta.

Apoi in tara nu am ratat strandurile de la Govora, Calimanesti sau Ocna Sibiului, toate fie cu sentimentul de “cam lasate in paragina” sau in cel mai bun caz “putin renovate de ochii lumii”. Hai sa zicem ca ce s-a incercat anul trecut in Calimanesti e mai de buna calitate, cu mentiunea ca hotelul aferent strandului a ramas desi, apararent renovat, doar “vopsit putin gardul”.

Si atunci cum e la Therme? E bine domne! Overall e bine. De ce e bine? Fiindca e curat, sentimentul a fost ca e ordine, ca sunt LUCRURI DE CALITATE folosite la constructia propriu zisa, de la gresia antiderapanta pana la calitatea propriu-zisa a sezlongurilor/toboganelor etc toate sunt materiale care evident au costat. In vestiar se acceseaza dulapurile cu bratara cu senzor, exista cabine incapatoare pentru schimbat, toate detaliile par a duce la concluzia ca nu s-a facut rabat. Sunt multi cei care au vizitat Divertiland si as zice ca sunt cateva clase peste si eu am vizitat doar zona Galaxy, destinata familiilor. Sunt clar inscriptionate toate toboganele, au “semafoare” si cu toate acestea sunt si tinerii din personal care se asigura ca se respecta regulile. La restaurant mi-am amintit de resto sofisticat din interiorul Bibliotecii Centrale Universitare, frapeaza farfuriile de ne/plastic deci ceramica, tacamuri de inox, manusi puse, lipsa banilor (de altfel TOT ce cumperi in interior se plateste prin scanarea bratarii, plata la iesire, ceea ce e foarte bine).

Cu siguranta insa zona Galaxy intr-o zi de week-end sau vacanta scolara cum am fost noi este SUBDIMENSIONATA. Incepand cu zona toboganelor, a restaurantului, care se va extinde si terminand cu zona sezlongurilor. Toboganele au fost cvasiaglomerate si noi am fost in “calupul” de dupa-amiaza, nu prea m-am prins cum e cu zona destinata copiilor mici, am vazut doar cateva tobogane si apa din zona respectiva era destul de rece comparativ cu cea din pisicina cu valuri. Nu am vazut eu/ nu stiu sa existe o pisicina dedicata celor mici in zona Galaxy. Pentru grupa de varsta pana in 6-7 ani exista mai putine atractii decat pentru cei mai mari sau mai…bine facuti. Una peste alta copilul trebuie sa se poata prinde bine de marginile colacelor pentru a putea folosi toboganele mari, Andrei desi conform varstei teoretic putea, practic ne-am dat impreuna de cateva ori fiindca nu este destul de inalt (nah, genetica).

therme

M-as mai duce? DAAA…fara copil acum :D, cumva am sentimentul ca Therme a fost creat pentru relaxare, cu target mai degraba familiile fara copii sau cu copii mari, desi se permite accesul tuturor, cred ca e complicat cu sugarii in zona Galaxy (e foarte multa forfota, agitatie, zgomot, muzica este destul de tare sau amestecata cu vocile copiilor asa pare). Sunt foarte curioasa cum ar fi cu copiii mici in Palm, dar intrucat este putin probabil sa pot merge cu un copil mic fara cel mare, nu cred ca voi merge in Palm prea curand (aici iar este un subiect discutabil, personal cred ca baiatul meu cel mare ar fi mult mai linsitit decat cel mic oriunde l-as duce si totusi cel mic are acces intr-o “zona de relaxare si liniste” si cel mare….NU).

Ziua de marti de la Therme mi-a amintit de o zi faina pe care o datorez finilor nostri din Suedia, oameni dragi care ne-au plimbat intr-un orasel de PROVINCIE da! la thermele lor, care sigur, nu aveau apa extrasa din adancuri, dar era un complex similar celui de la Bucuresti. Ce era mai frumos la Skovde  si poate ar trebui/s-ar putea imbunatati si la Therme: existau pisicine multe, foooarte multe destinate copiilor mici (de 20-50 cm adancime, cu diverse jucarii in apa, casute, tobogane), practic zona destinata celor fooarte mici era mult mai extinsa si de asemenea exista un bazin pentru INOT (exclusiv pentru inot, cei care intrau acolo pur si simplu doar asta faceau).

skovde

Deci inarmati-va doar cu voie buna, rabdare si savurati-va o zi de vacanta la Therme asa cum este astazi. Cu siguranta este mai bine decat o zi la munca, iar distractia depinde si de noi insine, totul este sa ne dorim sa vedem partea mai degraba plina a unui pahar vesnic perfectibil.

Toate articolele din acest blog sunt scrise de Irina Costache, medic pediatru.


  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of